kinkku.jpg

* Sulata jäinen kinkku viileässä, hitaasti. 3-4 kg:n kinkku sulaa n. 1-2 päivässä. Suurempi vie pidemmän ajan.
* Pyyhi pinta huolella ja aseta kinkku kamarapuoli ylöspäin uunipannulle. Lorauta pohjalle tilkka vettä.
* Paina paistomittari kinkun keskelle paksuimpaan kohtaan, katso ettei osu luuhun.
* Kypsennä 125C uunin alatasolla niin kauan kunnes mittarissa on 77 C.
* Anna kinkun hengähtää hieman uunista oton jälkeen.
* Poista kamara ja ylimääräinen rasva.
* Perinteinen kuorrutus tehdään sivelemällä kinkun pintaan sinappia ja ripottelemalla päälle korppujauhoja. Sitten uuniin kuortumaan 250C n. 10 min.
* Kinkun paistorasvasta saa suurustettua joulupöytään maukkaan kastikkeen, voi lisätä myös tilkan kermaa.