Tänä vuonna ajattelin pistää joulukalenteriin joka päivälle jonkun jouluisen ruoka- tahi leivontaohjeen. Tämä ohje on alunperin Kotiliedestä muistaakseni.
Vintage Christmas Web Divider Clipart - Art Deco
1. Joulutortut                          
Joulutortut

Rahkavoitaikina:                                           
250 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
250 g maitorahkaa                                

Täyte:
luumumarmeladia                            

  1. Paloittele rasva kulhoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja nypi rasva ja jauhot keskenään murumaiseksi. Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen joukkoon. Älä vaivaa taikinaa, muuten se sitkistyy. Muotoile taikina litteäksi levyksi ja laita viileään noin tunniksi tai seuraavaan päivään.
  2. Sirottele leivinpöydälle vehnäjauhoja ja taputtele taikina litteämmäksi. Kauli taikinaa jauhotetulla kaulimella, kunnes taikina on niin suuri, että voit taittaa sen kolmeen osaan. Kauli taikina uudelleen levyksi ja taita taas kolmeen osaan. Voit kaulia samaan tapaan vielä kolmannen kerran, jos haluat taikinaan lehtevyyttä. Pidä taikinaa viileässä noin 30 minuuttia kaulimisen jälkeen.
  3. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreitä tai neliömäisiä kuvioita torttumuotilla, veitsellä tai pizzaleikkurilla. Annostele tortuille noin 2 tl. Kostuta kylmällä vedellä ne kohdat taikinaa, jotka painetaan kiinni toisiinsa. Sulje saumakohdat hyvin.
  4. Nosta tortut kylmälle pellille leivinpaperille, Voit laittaa ne vielä hetkeksi viileään ennen paistamista, niin tortuista tulee rapeampia.
  5. Voitele munalla ja paista 225 asteessa kullankeltaisiksi ja kypsiksi. Jäähdytä ja säilytä viileässä.