2. Piparkakkutaikina
Ainekset
2 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
250 g margariinia
2 munaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Kiehauta
siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna
sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja
vehnäjauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Anna taikinan
maustua ja kovettua viileässä seuraavaan päivään. Kauli taikina 3-4
mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla työpöydällä tai leivinpaperin
päällä. Ota taikinasta kuvioita erilaisilla piparkakkumuoteilla. Paista
piparkakut 200°:ssa 8-12 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Anna
jäähtyä tasaisella alustalla.
tiistai, 2. joulukuu 2008
Kommentit