5. Rosolli
4 keitettyä perunaa
4 keitettyä porkkanaa
4-5 keitettyä punajuurta tai etikkapunajuuria
1-2 maustekurkkua
1-2 hapahkoa omenaa
1-2 sipulia
( liotettu suolasilli
ripaus pippuria)
Kastike:
2 dl kermaa
1 tl etikkaa tai valkoviinietikkaa
tilkka punajuurien lientä värjäämiseen
ripaus valkopippuria
1. Kuori kasvikset ja omenat. Poista siemenkota omenoista.
2. Leikkaa kaikki ainekset pieniksi, tasakokoisiksi paloiksi. Yhdistä kaikki aineet keskenään tai asettele ainekset ryhmiin tarjoiluastiaan.
3. Lisää myös silli pieninä kuutioin, jos haluat käyttää sitä.
4. Rosolli kastike: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
5. Mausta ja värjää punajuurien liemellä vaaleanpunaiseksi.
6. Tarjoa kastike erillisestä astiasta.
perjantai, 5. joulukuu 2008
Kommentit