6. Graavattu lohi
http://www.joulu.info/kuvat/lohi.gif
700 g     lohta fileenä
3/4 tl     sokeria
1 1/2 rkl merisuolaa
3/4 tl     rouhittua valkopippuria
10-15   tillin oksaa

 Laita lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle tasaisesti sokeria, merisuolaa ja rouhittua valkopippuria. Asettele tillin oksat myös lohen pinnalle. Leikkaa file kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet tiiviisti vastakkain. Peitä kala tiiviisti foliolla.2. Pidä kalaa viileässä 1 - 2 vuorokautta ja kääntele kalaa välillä. Poista tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.3. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja kierrä viipaleet ruusukkeiksi tarjoiluvadille. Asettele vadille myös sitruunalohkoja ja hienonna pinnalle tilliä.