13. Mätisilakat
http://www.vision.fi/cgi-bin/gwib/gm?Model=remote/get.gws&w=pirkka&q=2&id=pv00antb&f=ktun

600 g  silakkafileitä
Marinadi
5 dl vettä
1 dl etikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
Kastike
1 tlk (200 g) ranskankermaa
1 tlk (120 g) smetanaa
100 g kirjolohen tai muikun mätiä
1/2 tl mustapippuria
Koristeluun
50 g kirjolohen tai muikun mätiä
1 pieni  punasipuli hienonnettuna
ruohosipulia hienonnettuna

1. Sekoita marinadin ainekset. Irrota silakkafileistä nahkat. Pane fileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
2. Sekoita kastikkeen ainekset.
3. Valuta fileet hyvin siivilässä. Lisää kastikkeeseen hyvin valute­­tut silakkafileet ja sekoita varovasti. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
4. Kaada mätisilakat tarjollekulhoon. Koristele mädillä sekä hienonnetulla puna- ja ruoho­sipulilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.