15. Italiansalaatti

http://www.vision.fi/cgi-bin/gwib/gm?Model=remote/get.gws&w=pirkka&q=2&id=pv0074u1&f=ktun

3 (300 g)  perunaa
3-4 (300 g) porkkanaa
1 omena (Granny Smith)
300 g  ylikypsää keittokinkkua palana
1-2 (150 g) suolakurkkua
1 ps (200 g) pakasteherneitä
Kastike:
2 dl kevytmajoneesia
1 dl kevytkermaa
1 rkl sinappia
1/2 rkl etikkaa tai sitruunanmehua
1/2 tl mustapippuria
ripaus sokeria

1. Keitä perunat ja porkkanat kuorineen lähes kypsäksi. Kaada vesi pois ja jäähdytä hyvin. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa.
2. Kuori ja suikaloi perunat, porkkanat ja omena. Suikaloi kinkku ja suolakurkku. Sekoita kaikki aineet varovasti sekaisin kastikkeen kanssa.
3. Herneet voi lisätäjäisinä, jos salaattia ei tarjoilla heti. Anna makujen tasaantua pari tuntia jääkaapissa.