16. Silli- punajuurijäädykkeet

http://www.vision.fi/cgi-bin/gwib/gm?Model=remote/get.gws&w=pirkka&q=2&id=pv0074tk&f=ktun

3-4 (noin 300 g)  punajuurta
1 tlk (150 g) ranskankermaa
2 dl vispikermaa
1 tlk (250 g)  Herkkusilliä matjeskastikkeessa
1/2 dl tillisilppua
mustapippurirouhetta
suolaa
3 rkl tölkin lientä
tilliä

1. Pese ja keitä punajuuria suolalla maustetussa vedessä noin 35 minuuttia punajuurien koosta riippuen. Kuori punajuuret hieman jäähtyneinä. Jäähdytä punajuuret kokonaan. Kuutioi puolet punajuurista pieniksi kuutioiksi.
2. Valuta sillit ja silppua ne, mutta jätä noin 6 viipaletta koristeeksi. Vaahdota ranskankerma ja kerma erikseen. Yhdistä vaahdot.
3. Sekoita joukkoon punajuurikuutiot, silli- ja tillisilppu. Mausta tölkin liemellä ja mustapippurirouheella. Tarkista maku. Lisää ripaus suolaa halutessasi.
4. Jaa seos 1,5 dl:n kokoisiin korkeisiin vuokiin, esimerkiksi puhtaisiin jogurttipurkkeihin tai kertakäyttömukeihin. Peitä vuoat foliolla ja pakasta yön yli. Viipaloi loput punajuuret ja asettele annoslautasille.
5. Upota jäädykkeet reunaa myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa lautasille punajuuriviipaleiden päälle. Koristele silliviipaleilla ja tillillä. Jäädykkeet vaativat noin 10 minuutin sulamisajan ennen tarjoilua.