17. Maksalaatikko
http://www.myllynparas.fi/ap-pics/reseptit/paaruoat/Maksalaatikko%20nettiin.jpg
  • 2 dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 6 dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • ½ rkl suolaa
  • valkopippuria
  • ¼ tl hienonnettua meiramia
  • 1 dl rusinoita
  • 250g jauhettua maksaa
  • 1 muna
  • pinnalle korppujauhoja

Valmistus:

  1. Keitä riisi 4 dl vettä välillä puuhaarukalla sekoittaen.
  2. Lisää kiehuva maito vähitellen puuron joukkoon. Anna keittyä melko pehmeäksi.
  3. Jauha maksa lihamyllyssä kertaalleen.
  4. Kuori, hienonna ja ruskista sipuli voissa kevyesti.
  5. Sekoita keitetty riisi, jauhettu maksa, ruskistettu sipuli, muna ja mausteet keskenään.
  6. Kaada seos voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita nokare voita sen päälle.
  7. Paistetaan noin 30 - 60 min 180 asteessa.