21. Taatelikakku
1½ dl vettä
1 pkt taateleita (n. 300 g)
200 g voita
2 kananmunaa
2- 3 dl sokeria
½ dl kermaa tai maitoa
n. 4½ dl erikoisvehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Korppujauhoja
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti.
sunnuntai, 21. joulukuu 2008
Kommentit