22. Nekut
http://web.dansukker.com/Files/Billeder/recept/nekut_pieni.jpg

1 dl      kuohukermaa
1 dl     sokeria
1 dl     siirappia
1/2 dl     mantelirouhetta
1/2 tl     raastettua appelsiinin kuorta

Mittaa paksupohjaiseen pinnoitettuun kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä seosta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Kokeile nekkujen sitkeyttä pudottamalla pisara karamelliseosta kylmään veteen. Jos voit pyöritellä sen sormin palloksi, on seos kiehunut tarpeeksi. Sekoita mantelirouhe kattilaan. Pese appelsiini huolellisesti jaraasta kuorta 1/2 tl. Mausta karamelliseos appelsiininkuorella. Kaada seos jäähtymään pieniin, metallisiin karamellivuokiin. Säilytä jääkaapissa.