NUOTIT1.jpg

Kukapa ei muistaisi ainakin kouluajoilta Tiernapoikien esitystä!? ;)
Tämä näytelmähän on kuulunut iät ja ajat koulujen vakioesityksiin joulujuhlissa.
Aina sitä kuitenkin yhtä mielenkiinnolla katselee ja kuuntelee kun lapset sitä esittävät.

20051017112539.jpg

Lucian päivä 13.12.

Pimeimmän ajan keskelle puhkeaa kirkkaus, kun Lucia-neito (LucY, lat.Lux) astelee joulukuun kolmantenatoista kynttiläkruunu päässään parrasvaloihin.
lucia.jpg

PIENI TULITIKKUTYTTÖ

 

"Oli aivan hyytävän kylmää, pyrytti ja vuoden viimeinen iltahämärä lankesi, olihan uuden vuoden aatto. Tuossa kylmyydessä ja pimeydessä vaelsi pitkin katuja pieni, köyhä tyttörukka avopäin ja paljain jaloin; olihan hänellä ollut toki puukengät kotoa lähtiessään, mutta niistä ei ollut hyötyä kovinkaan kauan, sillä ne olivat olleet aivan liian isokokoiset, ne nimittäin olivat hänen äitinsä käytetyt kengät ja tyttömme kadotti ne syöksähtäessään kadun yli. Hän joutui väistämään hurjaa vauhtia kiitäneitä vaunuja välttyäkseen tulemasta yliajetuksi. Toista kenkää hän ei löytänyt ja toisen nappasi joku pojankoltiainen, joka säntäsi matkoihinsa kenkä mukanaan huutaen: "Teen tästä kehdon, kun minulla on lapsia!" tuli7.jpg

JOULUEVANKELIUMI

Ilman tätä näytelmää tuskin voisi edes joulu alkaa!

"1 Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. 2 Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. 3 Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa. .."