24. Joulukinkku
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/ruokalehdet/ruokalehdet_2006/fi_FI/joulukuu_2006/_files/76321468589802651/default/a_joulukinkku_tv_1206.jpg

Kinkkurulla (3-4kg) TAI
Joulukinkku (8-12kg)

Sinappia, korppujauhoja,1 keltuainen

Anna pakastetun kinkkurullan tai kinkun sulaa hitaasti viileässä. Kinkkurulla sulaa koosta riippuen 1-2 päivässä; juhlakinkun ja perinteisen joulukinkun sulaminen kestää 3-4 päivää. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa.Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98-100 astetta.Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kinkkurullan voit kypsentää vuoassa. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Mittarin kärki ei saa koskettaa luuta. Paistomittari kannattaa laittaa kinkun kylkeen, jotta mittarin pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.Kypsennä kinkku 125 asteessa kunnes paistomittari osoittaa noin 75-80 astetta. Kinkkurullan kypsennyslämpötila voi olla vähän korkeampi eli 150 astetta. Aikaa kuluu noin 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena. Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle korppujauhoja tai murskattuja maissihiutaleita. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.